Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapelusze młodych grzybów

    1 kg
  • liście laurowe Prymat

    3-4 szt
  • cukier

    2 łyzeczki
  • sól

    1,5 łyżeczki
  • ocet 10 %

    1/2 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • pieprz czarny ziarnisty

    1/2 łyżeczki
  • ziele angielskie całe

    1/2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone kapelusze grzybów wrzucić do wrzącej wody i ugotować (mają być lekko twarde).Odcedzić. Z wody, soli, cukru , octu i przypraw ugotować zalewę. Grzyby układać dosc ściśle w słoikach, zalać zalewą, zakręcic. Pasteryzować przez 10 minut. Można jeść po upływie 2 tygodni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

14.07.2011 15:03
ja też uwielbiam takie grzybki

anemon

30.04.2011 06:57
Grzybki marynowane - pycha.

kasiurek

16.09.2010 13:37
uwielbiam grzybki marynowane, mogłabym je jeść na okrągło

danusia19671

27.08.2010 15:50
Lubię takie grzybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat