Sos mięsno-warzywny

Sos mięsno-warzywny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieso wieprzowemielone

    50 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1 mały słoik
  • cebula

    1 szt
  • zioła prowansalskie

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • włoszczyzna mrożona

    450 (w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju. Dodać mięso i smażyc wszystko przez 5 minut często mieszając. Do mięsa dodać tyle wody żeby je przykryła. Dodać warzywa i dosic 20min. Dodać przecier pomidorowy, zioła prowansalskie i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub kaszą. Można posypać dowolną zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

09.07.2011 09:36
dla mnie pycha!

manaika

08.04.2011 14:14
muszę wypróbować

Angelika10

29.03.2011 12:17
Smaczny

Mati13

16.03.2011 11:14
super smaczny

dorotka0000025

09.02.2011 12:16
prosty

katarzynka455

11.11.2010 16:43
pysznie

ZEWA

12.10.2010 15:19
lubię takie jedzonko

pawel007

11.08.2010 21:00
pysznie,mniam,

loren83

25.07.2010 13:23
Też lubię kluski z różnymi sosami, ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat