Rol-Boczek

Rol-Boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód lipowy

  • olej

  • boczek

    2kg surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć. Najlepiej jeśli jest to duży prostokątny (nie za gruby kawałek). Ewentualnie przekroić wzdłuż jak książkę. Przyprawę wymieszać w 1,5łyżki miodu i łyżką oleju. Dokładnie natrzeć mięso i schować do lodówki na 2godziny. Zamarynowane mięso zwinąć w roladę i włożyć do siatki pieczeniowej. Gotowe przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego do200stopni piekarnika.Po10min zmniejszyć temp.do180 i piec ok.2h. W trakcie pieczenia obracać mięso i polewać wytworzonym tłuszczem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SYLKA

22.05.2012 16:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat