Przepis i sposób przygotowania na: Krówka
Białka oddzielić od żółtek, ubijać na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodać cukier, dalej ubijając. Dodać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąkę i proszek do pieczenia dodać do ciasta i na szybkich obrotach wymieszać ale nie długo bo piana opadnie.
Biszkopt kakaowy:
Białka oddzielić od żółtek, ubijać na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodać cukier, dalej ubijając. Dodać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia dodać do ciasta i na szybkich obrotach wymieszać ale nie długo bo piana opadnie.
Krem krówkowy:
Budyń krówkowy ugotować w 0,75 l mleka bez dodawania cukru. Gotować i mieszać aż bardzo zgęstnieje. odstawić do wystygnięcia. Masło i cukier puder miksować aż się połączy, miksując dodawać po trochu ostygnięty budyń.
Po upieczeniu biszkopta jasnego i kakaowego wyciągnąć z piekarnika, wyjąć je z blach i odstawić do wystygnięcia. Po wystygnięciu przeciąć biszkopt jasny na pół. Na spód przeciętego biszkopta nałożyć połowę kremu i rozsmarować. Następnie położyć biszkopt kakaowy i wyłożyć krem i rozsmarować i na koniec położyć górę biszkoptu jasnego. Puszkę z masą krówkową włożyć do garnka, zalać wodą i gotować aż masa się rozpuści. Następnie masę rozsmarować na cieście i rozsypać pokrojone migdały. Smacznego !!!!