Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa kula z ciasteczkami typu Maltesers
Kroki postępowania
Pierwszy blat ciasta polewam ponczem (sok z cytryny i 0,5szkl wody), smaruję dżemem i kremem.
jajko | 4 |
sól | szczypta |
mąka pszenna | 1 szkl |
cukier | 1 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kakao | 3 łyżki |
woda | 1/3 szkl |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do wysypania formy |
Krem: | |
śmietana kremówka | 500 ml |
czekolada deserowa | 200 g |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżki |
cukier puder | 3 łyzki |
DODATKOWO: | Do dekoracji |
dżem wiśniowy | do przełożenia |
sok z cytryny | do ponczu |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: