FRANCUSKA ZUPA CBULOWA

FRANCUSKA ZUPA CBULOWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 500 gr cebuli

  • łyżka masła

  • cukier

  • 1/2 szkalnki śmietany

  • 2-3 łyżki mąki

  • sól, pieprz, nieco natki

  • bulion warzywny

    1,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę oczyścic pokroic , zalac w rondlu niewielką ilościa osolonej wody, gotowac 15 minut.
Mięką cebulę, zmiksowac lub przetrzec przez sito dodac do bulionu, razem z wywarem w którym sie gotowała.Zagotować.
Make rozprowadzić z nieiwelką ilościa wody , wlac do zupy , zagotowac ponownie,zaprawić śmietaną, przyprawić cukrem, solą, piperzem.Bardzo dobrze smakuje, szczególnie z grzankami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat