Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy jabłkowo-kokosowe :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka 3/4 szklanki
jajko 1 szt.
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
wiórki kokosowe 0,5 szkl.
jabłko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy jabłkowo-kokosowe :

Wymieszać dobrze mleko, jajko, mąkę , proszek do pieczenia , szczyptę soli. Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w cieniutkie plasterki .Dodać do ciasta razem z wiórkami kokosowymi. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej . Na gorący kłaść porcję ciasta ( tak mniej więcej objętość nie pełnej łyżki wazowej do zupy ) .Smażyć na rumiano z obu stron ostrożnie przewracając łopatką .
Podawać lekko przestudzone z kwaśną śmietaną i cukrem .

Z tej porcji wychodzi ok. 12 sztuk racuchów .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.07.2011 16:58
fajne
Barbara/zuza22_85 22.04.2011 22:45
bardzo je lubie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak