Karkówka z pieczarkami Eli

Karkówka z pieczarkami Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • plastry karkówki

    5 sztuk
  • sos sambal oelek

    1 łyżeczka
  • sos śliwkowy Tao Tao

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • przyprawa ziołowa do grilla Prymat

    1 łyżka
  • puszka pomidorów bez skórki

    400 g
  • pieczarek świeżych

    300 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • olej do smażenia

    5 łyżek
  • mąka pszenna

    1-2 łyżki
  • maron pełne ziarno

    400 g
  • czosnek granulowany

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozbić tłuczkiem.Składniki marynaty włożyć do słoika i potrząsać energicznie aż zrobi się emulsja.Mięso posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 2 godziny.Pieczarki pokroić,cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Rozgrzać na patelni olej i obsmażyć mięso z obu stron.Dodać cebulę,czosnek,pieczarki,pieprz,paprykę w proszku,przyprawę do grilla,kucharka.Jeszcze chwilę smażyć razem,podlać wodą i dusić do miękkości mięsa.Przed końcem duszenia dodać pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą,doprawić maggi do smaku i jeszcze chwilę dusić.Mąkę wymieszać z 100 ml wody,wlać do sosu i zagotować.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Mięso podawać z makaronem polanym sosem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marchewka

26.04.2011 23:23
apetycznie wygląda

kotlet

04.03.2011 23:22
pyszności

kotlet

04.03.2011 23:22
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat