Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju z jabłkami
Kroki postępowania
Krem: Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń, wystudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem i cukrem pudrem. Rozsmarować na zimnym cieście.
masło | 250 g |
cukier puder | 200 g |
cukier waniliowy | 32 g |
jajko | 6 szt. |
mąka pszenna | 400 g |
proszek do pieczenia | 3 łyżecz. |
kakao | 2 łyż. |
mleko | 4 łyż. |
jabłka | 400 g |
budyń śmietankowy | 1 szt. |
mleko | 2 szkl. |
cukier puder | 7 łyż. |
masło | 250 g |
polewa czekoladowa | 1 szkl. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: