Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne pierniczki
Piec około 8 - 10 minut w temperaturze 180°C. Studzić na kratce, przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce. Lukrować po całkowitym ostygnięciu, najlepiej drugiego dnia.
mąka | 500 g |
miód | 200 g |
cukier | 100 g |
masło | 120 g |
jajko | 1 sztuka |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
kakao | 1 1/2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 40 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: