Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa kasztelańska
Kroki postępowania
Dodajemy pokrojone grzyby i gotujemy kolejne 15 minut. (jeśli smak zupy jest mało grzybowy można dodać kostkę grzybową, rozpuścić w zupie, wymieszać).
Zupa grzybowa przygotowana na bazie borowików, z dodatkiem czerwonego wina. Wprost wymarzona na wigilijną kolację lub jako pierwsze danie świątecznego obiadu. Polecam!
Liść laurowy suszony Prymat | 2 liście |
masło | 3 łyżki |
wino czerwone wytrawne | 1 szklanka |
cebula | 2 sztuki |
śmietana 18% | 1 szklanka |
por | 1 sztuka |
marchew | 1 sztuka |
pietruszka | 1 sztuka |
seler | 1 sztuka |
koncentrat pomidorowy | 3 łyżki |
mak | 2 łyżki |
Ziele angielskie mielone Prymat | 2 ziarna |
natka pietruszki | 1 pęczek |
borowiki | 300 gramów |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 5 ziaren |
Dodajemy pokrojone grzyby i gotujemy kolejne 15 minut. (jeśli smak zupy jest mało grzybowy można dodać kostkę grzybową, rozpuścić w zupie, wymieszać).
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: