Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płonący omlet

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mleko
masło 1 dag
spirytus

Przepis i sposób przygotowania na: Płonący omlet

Ubić dobrze jaja, dolać parę kropel zimnego mleka. Wylać na gorąco masło, nie przewracać, a podnosić brzegi nożem i smażyć na wolniutkim ogniu. Założyć na pół, wkładając do środka co pod ręką: wędlinę, szpinak lub konfitury czy grzybki. Polać spirytusem. Zapalić i wnieść płonący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta34 12.05.2012 18:49
extra
Justyna Jussstiii 23.04.2012 16:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak