Jajka smażone z móżdżkiem cielęcym podane na ciepłych tostach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • szalotka

    1 szt
  • szczypiorek

    1 szt
  • jajka

    8 szt
  • pomidorki cherry

    8 szt
  • pieczywo tostowe

    4 szt
  • sól

  • pieprz czarny grubo mielony

  • móżdżek

    300 cielęcy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na maśle podsmażyć posiekaną szalotkę oraz spażony, oczyszczony z błon i pokrojony w kostkę móżdżek cielęcy. Dodać lekko roztrzepane jajka, całość doprawić do smaku i połączyć ze świeżo posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowany móżdżek cielęcy podawać na ciepłych tostach, z pomidorkami cherry i czarnym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 31.08.2013 07:13
w życiu nie jadłam móżdżku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat