Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche ciasto
mąka 40 dkg
cukier 5 dkg
żółtko jajek 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 250 gram
Piana:
cukier 3/4 szklanki
budyń śmietankowy 1/2 opakowania
płatki migdałowe według uznania
galaretka
galaretka wiśniowa 3 sztuki
śmietana
śmietana kremówka 0,5 litrta
cukier według uznania
Żelatyna wieprzowa Prymat
wiśnie 2 słoiki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy z wiśniami

Ciasto zagnieść podzielić na dwie części. Jedna część jest bez niczego a na drugą wyłożyć ubitą pianę i piec. Zrobić galaretkę, dodać wiśnie (można różne owoce w zależności od czego kto lubi. Ten przepis dostałam z agrestem więc wtedy trzeba dać galaretkę agrestową robiłam także z truskawkami i wtedy dać galaretkę truskawkową). Na spód bez piany wylewamy galaretkę czekamy aż zastygnie. Na zastygniętą galaretkę ubijamy śmietanę i wykładamy na ubitą śmietanę kładziemy spód z pianą.
SMACZNEGO!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 10.07.2012 17:31
rewelacja
Dorian 26.05.2012 11:32
pycha
Betka 25.05.2012 21:14
REWELACJA!!;D
Wafelek2601 09.05.2012 22:35
super
anulka69 27.04.2012 09:22
super
dianix 26.04.2012 16:18
mi bardzo odpowiada
Robert10 24.04.2012 20:32
zaparło mi dech w piersiach
kanu83 17.04.2012 15:36
rewelka
Seba 15.04.2012 10:45
pycha
dwa pokoje z kuchnią 08.04.2012 15:21
ale super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak