Galaretka agrestowo-truskawkowa

Galaretka agrestowo-truskawkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • agrest

    2 kg
  • trsukawki

    1 kg
  • woda

    2,5 szkl
  • cukier

    80 dag/litr soku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki i truskawki oczyścić z szypułek, umyć, osączyć. Owoce rozgotować w wodzie. Przecedzić powstały sok przez wyłożone gazą sito, dodać cukier. gotować na silnym ogniu ok 3 minut, mieszając, aż do uzyskania galaretki. Galaretkę przelać do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat