Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z kapusty włoskiej

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 sztuka
marchew do smaku
czosnek 3 ząbki
jabłko 1,5 sztuki
śmietana 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
majonez 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z kapusty włoskiej

Kapuste włoskuą, płuczemy. W dalzej kolejności siekamy ją. Natomias jabłko ze skórką ścieamy na tarce, chyba że skórka nie chce się zetrzeć, to je obieramy. Czosnek obieramy, wyciskamy do reszty skladników. Marchew obieramy . Płuczemy ją i ścieramy za pomoca tartki. Dodajemy ścietanę , majonez i przyprawy do smaku. Wszystko mieszamy ze sobą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 30.08.2012 16:06
super
berys18 12.04.2012 08:40
pyszna surówka
Ewelina38 08.04.2012 23:17
szybka i sprawdzona, a co najważniejsze bardzo smaczna
Angelika10 08.04.2012 00:26
świetna
Wacław 06.04.2012 07:38
na pewno smaczna !
mic 05.04.2012 17:27
dla mnie jest także smaczna, ale rozne są zdania to fakt, tak jak ze wszytskim, pozdrawiam misia 53
misia53 05.04.2012 17:23
ja robię bardzo podobną z białej kapusty , jest smaczna choć w moim domu zdania są podzielone....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak