Kapusta czerwona na boczku

Kapusta czerwona na boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    10 dag
  • cebula

  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • sól, pieprz

  • wino wytrawne

    1 szkl
  • kapusta czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, ugotować na półmiękko. Boczek pokroić i podsmażyć, dodając pokrojona w kostkę cebulę. Kapustę przecedzić, lekko skropić sokiem z cytryny, dodać wszystkie składniki, wymieszać, doprawić i chwilę jeszcze dusić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anja3107

22.10.2011 15:56
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat