Pomidory z dzikim ryżem i rozmarynem

Pomidory z dzikim ryżem i rozmarynem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 sztuki
  • olej do smażenia

  • masło

    2 łyżki
  • rozmaryn

    kilka gałązek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • ryż dziki

    10 dkg
  • Do dekoracji:

  • pomidory

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i póki jest jeszcze ciepły, wymieszać go z masłem i odstawić w ciepłe miejsce np. do lekko rozgrzanego piekarnika. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Gdy przestygną, pokroić je w grube plastry i obsmażyć na oleju. Plastry pomidorów przekładać ciepłym ryżem: na talerzu ukłądać wieżyczki z pomidorów i ryżu. Dekorować igiełkami rozmarynu i ewentualnie pomidorkami koktajlowymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

27.11.2011 16:18
ciekawy przepis

IKrakowianka

16.10.2011 18:24
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat