Pomidorówka z ryżem i pulpecikami

Pomidorówka z ryżem i pulpecikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    30 dag
  • ryż

    10 dag
  • fasolka szparagowa

    10 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    1/2 szkl
  • bulion drobiowy

    4 szkl
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • bazylia

  • przyprawa do mięsa mielonego

    1/2 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, zeszklić w garnku na maśle. Dodać ryż, smażyć chwilkę, następnie dodać koncentrat, smażyć chwilę na małym ogniu. Zalać gorącym bulionem, dodać pokrojoną fasolkę szparagową i zagotować. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, przyprawą do mielonego, doprawić solą i pieprzem. Formować małe klopsiki, wrzucać do zupy. Gotować ok. 20 min, doprawić, posypać bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

31.07.2015 09:00
Można się najeść.

pajbek

02.12.2013 15:24
Dla mnie super :-)

Iwusia

01.11.2013 00:00
pięknie wyglądają

RenataZ-et

04.02.2013 23:54
Bardzo fajny pomysł

Norgiusz

10.04.2012 14:34
mniam

parysek10

06.04.2012 16:36
ale gęsta

pioge7

04.04.2012 21:23
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat