CZereśnie w musie morelowym

CZereśnie w musie morelowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie umyć i wydrylować. zagotować wodę z cukrem. Na gorący syrop wrzucić owoce, gotować 10 minut. Odstawić do wystudzenia. Morele sparzyć, obrać, wypestkować, pokroić w ćwiartki, zmiksować. Czereśnie w syropie wymieszać z cukrem żelującym, dodać morele i drobno posiekaną wanilię. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Gorące czereśnie z musem morelowym przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

01.08.2011 08:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat