Polewka z wina

Polewka z wina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wino

    0,5 l
  • woda

    250 ml
  • żółtka

    2
  • cukier

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wino zagotować z przyprawami. Osobno utrzeć żółtka z cukrem, zagęścić na ogniu, dolewając po trochu gorącego wina, mocno ubijać aż się spieni. Należy uważać aby płyn nie zagotował się. Podawać w filiżankach z biszkoptami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat