SEVICHE

SEVICHE

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • papryczka chilli

    1 lub 2
  • cebula

    1
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • czosnek wyciśnięty

    0.5 łyżki
  • imbir starty

    0.5 łyżki
  • pieprz czarny

    0.5 łyżeczki
  • cukier do smaku

  • kolendra

  • sól morska

    0.5 łyżeczki
  • sok z limonki

    2 (do smaku)
  • ryba

    1 (biała)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pokroić rybę w 3 cm kostkę, odrzucając skórę i ości. W szklanym lub fajansowym naczyniu ułóż warstwami rybę i ostrą papryczkę. Zalej sokiem z limonki, dodaj cebulę, czosnek, imbir, kolendrę, sól, pieprz i cukier. Marynuj w lodówce co najmniej 4 godziny.
Co godzinę dobrze wymieszaj, żeby cała ryba wchłonęła sok.

PS; NA SEVICHE RYBA MUSI BYĆ SUPER ŚWIEŻA. NAJLEPSZE SĄ BIAŁE FILETY Z SOLI; OSTATECZNIE MOŻE BYĆ DORSZ.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

chamois

29.03.2012 16:44
mniam

chamois

29.03.2012 16:44
mniam

chamois

29.03.2012 16:44
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat