Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie z gulaszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 3/4 kg.
sól
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 szt.
mięso wieprzowe 3/4 kg.
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej
czosnek 3 ząbki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie z gulaszem

mięso umyć pokroić w kostkę posypać przyprawami polać olejem i odstawić w chłodne miejsce na godzinę po tym czasie wrzucić do rozgrzanego naczynia i upiec na rumiano z każdej strony na koniec dodać obrany czosnek podlać wodą i gotować do miękkości zagęścić mąką w oddzielnym naczyniu ugotować obrane ziemniaki z dodatkiem soli odcedzić przecisnąć przez praskę przestudzić dodać mąkę ziemniaczaną,jajka i wyrobić na gładką masę z powstałej masy formować kulki i na środku robić wgłębienie ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju od wypłynięcia ok.3min.wyjmować łyżką cedzakową i polać przygotowanym wcześniej gulaszem,smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.08.2013 07:27
na taki obiad zawsze mam ochotę
Motorek 01.04.2012 11:18
smaczne
Motorek 01.04.2012 11:18
smaczne
jeta72 29.03.2012 12:05
pyszne
jerry1 28.03.2012 12:32
smaczne
Wafelek2601 28.03.2012 09:45
pyszny obiad
IKrakowianka 27.03.2012 23:00
pyszny obiad
anja3107 25.03.2012 15:30
fajny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak