Przepis i sposób przygotowania na: SOS ROZMARYNOWY
Wino łączę z resztą bulionu, gotuję, a następnie dodaję do sosu i całość ponownie gotuję, dodając w międzyczasie sok wyciśnięty z cytryny i rozmaryn.
śmietana 30% | 100 ml |
białe wino | 50 ml |
bulion drobiowy | 100 ml |
cytryna | 1/4 sztuki |
żółtko jajek | 1 sztuka |
rozmaryn | 1 łyżka |
masło | 1 łyżeczka |
sól | 1/2 łyżeczki |
mąka | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/8 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: