Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany filet z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 2 sztuki
trwaróg 1/2 opakowania
czosnek 1 ząbek
szczypiorek pęczek
natka pietruszki pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany filet z indyka

Mięso umyj, wysusz i natnij wzdłuż kieszonki. Twarożek wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i pietruszką. Posolić i popieprzyć do smaku, dodać posiekany czosnek. Wciśnij serek do filetów. najpierw mięso usmaż z każdej strony na złoty kolor na oliwie z oliwek. Następnie wstawić do piekarnika na 10-15 minut w 200 stopniach. Indyk smakuje dobrze z ryżem ugotowanym w kurkumie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.07.2012 18:10
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak