Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
polędwica wieprzowa
640 g
Marynata
-
olej rzepakowy
4 łyżki -
Musztarda kremska Prymat
3 łyżki -
miód akacjowy
1 łyżka -
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
4 łyżeczki
Sos
-
orzechy włoskie
1 szklanka -
cebula
1 szt. -
czosnek
2 ząbki -
olej rzepakowy
3 łyżki -
rosół z kury Kucharek
1 szklanka -
śmietana kremówka
1 szklanka -
Musztarda kremska Prymat
2 łyżki -
natka pietruszki
1/2 pęczka -
szczypiorek
1/2 pęczka -
suszone pomidory
2 łyżki -
Pieprz biały mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia, odc. 40: Pieczona polędwica wieprzowa z sosem musztardowo-orzechowym
Kroki postępowania






Komentarze (2)