pikantne udka

pikantne udka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • pomidory

    4
  • chili

    1
  • sok pomidorowy

    1/2 szklanki
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól i pieprz do smaku

  • zioła prowansalkie Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podudzia ponacinać i posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oprószyć solą i pieprzem. Cebulę posiekać a z pomidorów zdjąć skórkę. Chilli posiekać. Cebulę zeszklić na oliwie dodać chilli. Smażyć ok. 3 minut. dodać pomidory i sok. Gotować jeszcze 10 minut. przyprawić aby było pikantne i dodać mięsko. Dusić ok. pół godzinki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

12.09.2012 09:12
pycha

Krzysztof18

22.10.2011 06:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat