Wiosenny kurczak

Wiosenny kurczak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    4 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    4 łyżki
  • musztarda francuska

    2 łyżeczki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • koperek

    1 pęczek
  • ogórek

    1/2 sztuki
  • rosół z kurczaka

    1 szklanka
  • śmietana 12-procentowa

    1,5 (do gotowania)
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1. Obrać i posiekać czosnek. Paprykę pozbawić nasion oraz białych części i pokroić w kostkę.
2. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.
3. Jogurt, bulion, musztardę, paprykę zagotować w rondlu. Dodać pokrojone mięso i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
4. Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Osączyć z tłuszczu i dodać do sosu.
5. Ogórek przekroić na pół a następnie pokroić w półplasterki, koper posiekać. Wymieszać z sosem tuż przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

07.08.2013 22:44
Sałatka wygląda rewelacyjnie! Jestem ogromną fanką takiego podania świeżych warzyw i kurczaka, chętnie wypróbuję taki sos.

Motorek

06.10.2012 09:10
pycha

czekoladka_m

13.05.2012 19:33
robiłam kiedyś podobnie, bardzo nam smakowało:):)

Beatris

21.04.2012 23:07
Prezentuje się bardzo wiosennie. Niezwykle apetyczna potrawa.

motylwe

15.03.2012 15:01
wygląda fajnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat