Boczek zawijany.

Boczek zawijany.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zioła prowansalske

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyżka
  • papryka słodka

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • boczek

    1600 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Boczek, myjemy suszymy, nacieramy ziołami owijamy folia aluminiową - odstawiamy do lodówki na całą noc.
Zwijamy boczek tworząc roladę, zwijamy sznurkiem. Najlepiej jeśli będziemy to robi z kimś. łatwiej jest obwiązać boczek;)
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 150*C - środkowa półka i pieczemy około 1,5h do 2 godzin.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Paulina33

22.03.2012 08:50
U nas też sie taki robi :D

halina17

14.03.2012 21:13
smaczny boczek

Agiatis

12.03.2012 19:37
Dziekuje:)

iziona

12.03.2012 19:28
Wspaniały !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat