zupa rybna z kapustą pekińską

zupa rybna z kapustą pekińską

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • por

    1/3 szt
  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • ryż

    1/2 szkl
  • papryka mielona

  • pieprz

  • sól

  • Kucharek - uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - zupa rybna z kapustą pekińską
do gotującej się wody dodać pokrojone warzywa, doprawić kucharkiem i gotować 10 minut następnie dodać sprawionego i poporcjowanego karpia i gotować 15 minut po tym czasie rybę wyjąć i dosypać ryżu, gotować 10 minut
Krok 2 - zupa rybna z kapustą pekińską
kapustę pekińską pokroić na dość grube paski, dodać do zupy i gotować na wolnym ogniu 10 minut
Krok 3 - zupa rybna z kapustą pekińską
doprawic solą , pieprzem i dużą ilością papryki,aby zupa byla dość pikantna
Krok 4 - zupa rybna z kapustą pekińską
podawać posypane zieloną pietruszką i papryką

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

17.03.2013 17:45
bardzo dobry pomysł

owca441

10.09.2012 19:50
pychotka

owca441

10.09.2012 19:50
pychotka

Mariusz10

06.06.2012 21:14
fajna

kuklik

15.03.2012 08:09
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat