Wszystko na jednej patelni

Wszystko na jednej patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    5-6 sztuk
  • wędlina

    25 dag
  • pieczarki

    12 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • przyprawa do dań Kucharek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • żółty ser starty

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, pokroić w ósemki albo w ćwiartki. Cebulę obrać pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć wędlinę, dodać cebulę, zeszklić. Dodać też przygotowane pieczarki. Wszystko przesmażyć, posolić, jeśli trzeba podlać wodą i dusić ok. 10 minut. Dodać pokrojone ziemniaki, wszystko wymieszać. Dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku. Posypać żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna46

09.03.2012 16:17
Dobre.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat