Szparagowa Fasolka z Boczkiem

Szparagowa Fasolka z Boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolki szparagowej

    1 kg
  • wędzonego boczku

    30 dag
  • masła

    2-3 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • bulion

    1 i 1/2 szklanki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę umyć i obrać następnie zalać bulionem i udusić z dodatkiem masła, odcedzić.
Boczek pokroić w wąskie paseczki, wytopić, zarumienić i wymieszać z fasolką. Następnie doprawić do smaku i posypać zieleniną.
Podawać z ziemniakami i sałatką z pomidorów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

leonkot

11.09.2011 15:55
ciekawe

Iwusia

03.09.2010 09:43
Fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat