Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklnka
cukier 1 szklanka
żółtko jajek 6 szklanka
margaryna 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 maly
budyń bez cukru 2 sztuki
smietana 18% 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez sera

Zagnieść ciasto i podzielić na pół, jedną część dać na blachę a drugą schłodzić w zamrażalniku ok.2ch godzin.
Ubić białka dodając cukier puder, dodać śmietany i budynie.Wszystko dokładnie wymieszać. Wlać na ciasto. Zetrzeć na wierzch drugą część schłodzonego ciasta. Piec ok.50 min w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 08.03.2012 19:52
no jak bez sera to już nie sernik...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak