rolada w kapuscie

rolada w kapuscie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowka włoskiej kapusty

  • mielone mięso

    40 dag
  • olej

    1 łyżka
  • cebula

    4 szt
  • marchew

    2 szt
  • jajka

    2 szt
  • sól, pieprz

  • kminek

    1 łyżeczka
  • bulion

    1 szkl
  • mąka

    1 łyzka
  • bułka czerstwa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obgotowujemy około 10 min. Następnie zdejmujemy liście i układamy jeden obok drugiego tak, by zachodzi8ły na siebie i tworzyły zwarty prostokąt. Dwie cebule , kroimy na kostkę, szklimy na rozgrzanym oleju. Bułki namaczamy i odciskamy. Mięso mieszamy z cebulą, kminkiem, jajkami i bułkami. Doprawiamy solą i pieprzem, Masę mięsną wykładamy na liście kapusty i zwijamy w roladę. Pozostałe cebule i marchewki obieramy, kroimy w kostkę. Roladę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy bulionem, posypujemy cebulą oraz marchewką. Pieczemy 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wywar zagęszczamy mąką rozrobioną w letniej wodzie. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat