Spaghetti napoletana czyli z sosem pomidorowym

Spaghetti napoletana czyli z sosem pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pomidory krojone z puszki

    300 gram
  • czosnek

    1 ząbek
  • makaron spaghetti

    200 gram
  • sól

  • pieprz

  • bazylia świeża

    kilka szt
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • parmezan

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nastawić wodę na makaron.Ugotować w/g przepisu na opakowaniu.W tym samym czasie
rozgrzać na patelni oliwę,wrzucić czosnek,chwilkę, podsmażyć.Można go pozostawić na patelni,ale można również usunąć,gdyż oliwa zdążyła nabrać czosnkowego aromatu.Dodać pomidory z puszki i dusić przez chwilę do lekkiego odparowania płynu.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Gotowym sosem polać ugotowany makaron,posypać świeżą bazylią,startym serem.Można również ugotowany makaron wrzucić do gotowego sosu i całość lekko wymieszać.Makaron uzyska w ten sposób wyrażniejszy smak pomidorowego sosu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

msmariusz

04.03.2012 21:23
bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat