Rolady wieprzowe

Rolady wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe - szynka

    1 kg
  • mięso mielone

    20 dag
  • musztarda sarepska

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • tłuszcz

    do pieczenia
  • boczek

    10 wędzony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i wyporcjować, rozbić. Każdy płat mięsa oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą. Boczek skroić w drobną kosteczkę,dodać do mięsa mielonego, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Farsz nałożyć na mięso, zwinąć w roladę i związać nitką. Usmażyć na złoty kolor, następnie podlać wodą i dusić do miękkości. Lekko przestudzić, zdjąć nitkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

07.08.2010 16:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat