Korpusy na słodko

Korpusy na słodko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1/2 kg
  • margaryna

    25 dag
  • cukier puder

    10 dag
  • żółtka

    3 sztuki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć do białości, ciągle ucierając dodać cukier puder, żółtka i cukier wanilinowy, na końcu wsypać mąkę.Wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce- ok.1 godziny. Ciasto rozwałkować na grubość ok.5 mm lekko podsypując mąką by nie przywarło do stolnicy i szklanką wycinać koła którymi wykładamy wysmarowane tłuszczem foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat