Łazanki z mięsem i kapustą

Łazanki z mięsem i kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    70 dag
  • kapusta kiszona

    50 dag
  • makaron łazanki

    30 dag
  • cebula

    1
  • kucharek

  • pieprz

  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę, wstawić do patelni na rozgrzany olej, dusić aż będzie miękkie, cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć z mięsem. Kapustę wypłukać, wstawić do gotowania, doprawić kucharkiem, solą i pieprzem do smaku. Gotować aż będzie miękka. Odcedzić z wody, podsmażyć, mięso zmielić, połączyć z kapustą. Makaron ugotować, połączyć z mięsem i kapustą, wszystko wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

emeslive

08.04.2012 15:09
Uwielbiam takie łazanki!

Wafelek2601

20.02.2012 23:16
moje ulubione

Anna138

20.02.2012 21:51
pyszne

Seba

18.02.2012 09:42
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat