Zupa z kluseczkami lanymi

Zupa z kluseczkami lanymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziele angielskie

    3 sztuk
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • seler

    1/4 sztuk
  • pietruszka

    1 sztuk
  • marchew

    1 sztuk
  • woda

    3 litr
  • Kurczak (cały )

    1/2 kilogram
  • jajka

    2 sztuk
  • mąka pszenna

    1/2 szklanka
  • BAZYLIA SUSZONA

    0,5 łyżeczka
  • liść lubczyku

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wstawić wodę do gotowania, do wrzącej wody dodać mięso z kurczaka, warzywa: marchew, pietruszkę, seler oczyścić, opłukać i pokroić w paseczki, dodać do mięsa i całość gotować do miękkości, dodać lubczyk, przyprawić solą, pieprzem, zielem angielskim, bazylią. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu. Przygotować kluseczki lane, w tym celu do kubka wbić jajka, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać całość, cienkim strumieniem należy wlać zawartość kubeczka do zupy, mieszać i gotować całość około 5-10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat