Węgorz faszerwoany

Węgorz faszerwoany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wegorz

    1 kg
  • bułka tarta

    1
  • cebula

    2
  • pitruszka

  • masło

    15 dkg
  • śmietana

    20 ml
  • żółtka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso węgorza przepuścić przez maszynkę z tartą bułką i podsmażoną cebulą i pietruszką. Doprawić to, dodać 2 żółtka, jedno białko, odrobinę śmietany i wymieszać. Masą tą obłożyć kość grzbietową węgorza, aby mial kształt całej ryby, osypać bułką tartą i piec w brytfanie. Na koniec zalać sosem z maki i masła, odrobiną bulionu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

31.08.2011 15:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat