Biszkopt

Biszkopt

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    8
  • cukier puder

    25 dkg
  • mąka krupczatka

    30 dkg
  • proszek do pieczenia pół łyżeczki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka odzielić od białek, ubić pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder, aby pianę usztywnić. Do piany dodać rozbełtane żółtka i lekko wymieszać. Powoli wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Wlać ciasto do formy i piec ok 35-40 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

10.08.2011 10:50
dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat