Pomidorówka ze świderkami na gęsinie

Pomidorówka ze świderkami na gęsinie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja gęsiny rosołowa

    0,5 kg
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • mały seler

    1 sztuka
  • makaron świderki

    20-30 dkg
  • przecier pomidorowy

    4-6 łyzek
  • śmietana

    6-8 łyżek
  • sól

  • lubczyk

    1 mały pęczek
  • natka pietruszki

    1 mały pęczek
  • por

    1 mały pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oczyszczone mięso wkładamy do garnka z wodą i dodatkiem przypraw(ziół). Po godzinie wkładamy włoszczyznę i zieleninę związaną nitką. Gotujemy aż mięso i włoszczyzna zmiękną. Odławiamy zieleninę. odlewamy kilka łyżek rosołu i kiedy ostygnie mieszamy z przecierem i śmietana po czym wlewamy do rosołu i mieszamy. zagotowujemy chwilkę. W międzyczasie gotujemy makaron świderki wg przepisu na opakowaniu. Na talerze nakładamy ugotowany makaron i wlewamy zupę pomidorową

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat