Kiełbaski z jabłkami

Kiełbaski z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    7
  • kiełbaski na grilla

    30 dag
  • cebule czerwone

    5
  • sok jabłkowy

    100 ml
  • masło

    2 łyżki
  • gorczyca

    2 łyżeczki
  • rozmaryn

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne, każdą z ćwiartek przekroić jeszcze raz na pół. Cebule obrać, pokroić na cząstki. Na dużej patelni podgrzać łyżkę masła i dusić na nim cebulę ok. 5 minut. Dodać cząstki jabłek. Dusić jeszcze 2 minuty. Wlać sok jabłkowy. Dodać gorczycę i rozmaryn. Dusić kilka minut. Na drugiej patelni rozpuścić resztę masła. Na małym ogniu podsmażyć kiełbaski. Wymieszać z cebulą i jabłkami. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat