Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOPYTKA W POMIDORACH

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemiaków 1 kg
mąki pszennej 30 dag
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
jajko 1 szt
pomidory 3 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
papryczki chili 1/2 łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka
majranek 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
masło 1/4 kostki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: KOPYTKA W POMIDORACH

KOPYTKA;
OBIERAMY MYJEMY I GOTUJEMY ZIEMNIAKI. ODCEDZAMY I STUDZIMY , PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ, DODAJEMY OBIE MĄKI, JAJKO. ZAGNIATAMY I FORMUJEMY CIENKIE WAŁKI I KROIMY Z UKOSA, GOTUJEMY WSOLONEJ WODZIE OKOŁO 4 MIN. OD WYPŁYNIĘCIA, ODCEDZAMY I HARTUJEMY , POLEWAMY ROZTOPIONYM MASŁEM.
SOS;
POMIDORY SPARZAMY I OBIERAMY, I KROIMY WKOSTKĘ, CZOSNEK OBIERAMY I SIEKAMY. CEBULĘ SZKLIMY NA OLIWIE. DODAJEMY SŁODKĄ PAPRYKĄ, CHILI I CZOSNEK. SMAŻYMY. GDY PAPRYKA ZBRĄZOWIEJE WKŁADAMY POMIDORY, DOPRAWIAMY PIEPRZEM, TYMIANKIEM I MAJRANKIEM, MIESZAMY I DUSIMY 10 MIN. I MIKSUJEMY. POLEWAMY KOPYTKA.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak