Waniliowy sernik z brzoskwiniami na herbatnikowym spodzie

Waniliowy sernik z brzoskwiniami na herbatnikowym spodzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatników

    3 paczki
  • jajek

    8 szt.
  • budyniu waniliowego

    8 dag
  • wanilli

    1/2 laski
  • śmietanki 30%

    100 ml
  • sok z połowy cytryny

    do smaku
  • brzoswiń

    4 szt.
  • masła

    8 dag
  • twaróg

    90 (pełnotłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem, startą laską wanilii i sokiem cytrynowym. Cały czas ucierając dodawać kolejno dwukrotnie przemielony twaróg, ubitą śmietanę i pianę ubitą z białek. Na samym końcu wymieszać z proszkiem budyniowym. masę serową przełożyć na pokruszone herbatniki i wstawić do piecyka nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut.

Brzoskwinie umyć, osuszyć i pokroić na półplasterki. Gdy sernik lekko się zetnie należy go wyjąć, ułożyć na nim brzoskwinie, posypać cukrem i ponownie wstawić do piecyka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

EDYTKA

13.05.2013 17:25
bardzo ładnie wygląda.

Jodaj

04.09.2012 21:26
superowy serniczek :)

jolajka

10.07.2011 06:56
ale fajnie wygląda

Karolina92

24.05.2011 13:35
cudo!

Edyta38

19.05.2011 18:39
pyszny

Mysiunia

28.11.2010 17:09
wygląda przepysznie! :)

kasiurek

25.10.2010 08:50
wygląda wspaniale!

agata1722

01.10.2010 07:56
pyszności

Gosia40

19.08.2010 17:31
Super przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat