Brzoskwiniowy sorbet

Brzoskwiniowy sorbet

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    6 sztuk
  • cukier

    0,5 szklanki
  • woda

    1,5 szklanki
  • białko

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować z cukrem co jakiś czas mieszając. Ostawić do ostygnięcia. Brzoskwinie umyć i obrać. Przeciąć na pół i wyciągnąć z nich pestkę. Zmiksować drobno, i dodać wodę z cukrem - zmiksować jeszcze chwilkę by się połączyło. Białka ubijamy na sztywno ( można dodać szczyptę soli by szybciej i lepiej się ubiło). Dodajemy do musu i mieszamy. Gotowe przekładamy do miseczki i wkładamy do lodówki na 5 godzin. Co godzinę jednak mieszamy. Gotowe podajemy w pucharkach udekorowane malinami lub truskawkami. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata23

21.12.2013 11:25
pyszny sorbet

RenataZ-et

11.09.2012 19:27
To coś dla mnie:)

caralajna

16.08.2012 09:13
ciekawy przepis, muszę wypróbować

Zoso

08.09.2011 23:26
fantastyczny deser

justyna111

22.09.2010 17:24
super

Lidia11

22.09.2010 16:09
pycha

IlonaAlbertos

21.09.2010 00:07
Taki sorbecik jest po prostu przepyszny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat