Tarta z bak?a?anem

Tarta z bak?a?anem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • m?ka

    250 g
  • margaryna / mas?o

    150 g
  • ?ó?tka

    2 szt.
  • bak?a?an

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • mi?so wieprzowe

    250 g
  • jajka

    2 szt
  • mozzarella

    100 g
  • bazylia

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
  • czosnek

    do smaku
  • chili

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • jogurt bałkański

    1/2 op.
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Z m?ki, t?uszczu i ?ó?tek zagnie?? kruche ciasto, sch?odzi?, rozwa?kowa? i wy?o?y? form? do tarty lub okr?g?? foremk?, formuj?c ok. 3 cm brzegu. Ciasto przykry? papierem do pieczenia, obci??y? grochem lub ry?em i piec 20 minut w temperaturze 200 st.

Mi?so zmieli? i podsma?y? razem z pokrojon? w piórka cebul?. Bak?a?ana pokroi? w cienkie plastry, podsma?y? krótko na pozosta?ym po sma?eniu mi?sa t?uszczu.
Pomidor pokroi? w plastry.

Na upieczonym cie?cie u?o?y? warstwami mi?so z cebul?, plastry bak?a?ana, plastry pomidora. Jogurt wymiesza? z jajkami i przyprawami. Powsta?? mieszanin? zala? tart?.
Piec 25 minut w temp. 180 stopni.
Mozzarelle pokroi? w cienkie plastry. Roz?o?y? na pieczonej tarcie i podwy?szy? temperatur? do 200 st. Piec do rozpuszczenia sera.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

12.02.2012 09:28
pyszne danie

caralajna

02.02.2012 08:14
doskonałe.. a jakie apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat