Migdałowe kluseczki do zup owocowych

Migdałowe kluseczki do zup owocowych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sztuk migdałów

    30
  • szkl. mleka albo słodkiej śmietanki

    3/4
  • łyżek mąki pszennej

    4-6
  • szczypta soli

    1
  • łyżeczka masła

    1
  • żółtko jaja

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, drobno posiekać (posiekać a nie mielić – kawałeczki migdałów mają być wyczuwalne). Dodać mleko/śmietankę, mąkę i sól, wymieszać – ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozpuścić masło, wylać masę, rozprowadzić po całej powierzchni, usmażyć naleśnik z obu stron, Zdjąć na talerz, przestudzić, pokroić w paseczki jak makaron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fictor123

26.12.2011 19:14
pychota

fictor123

26.12.2011 19:14
pychota

fictor123

26.12.2011 19:14
pychota

Agnik

14.12.2011 21:12
mniam

Sylwia56

18.04.2011 22:35
fajny pomysł

Barbara/zuza22_85

12.04.2011 15:30
super :)

Koper

18.02.2011 11:58
uwielbiam migdały- wypróbuję ten przepis :)

ZEWA

06.02.2011 15:07
ale fajne

kasiurek

06.09.2010 12:05
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat