Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CEBULARZ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ki 1 kg
dro?d?e 5 dag
soli 1 ?y?eczka
olej 1 ?y?eczka
cukru 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: CEBULARZ

CEBUL? OBIERASMY I KROIMY W KOSTK?, PODSMA?AMY NA OLEJU. M?K? MIESZAMY Z ROZKRUSZONYMI DRO?D?AMI SOL? I CUKREM, DODAJEMY 650 ML. CIEP?EJ WODY I CEBUL?, ZAGNIATAMY CIASTO, ODSTAWIAMY DO WYRO?NI?CIA, CIASTO WYK?ADAMY DO 4 KEKSÓWEK POSMAROWANYCH MAS?EM. PIECZEMY 30 MIN, W 140 STOPNI, I ZWI?KASZAMY DO 180 STOPNI I PIECZEMY JESZCZE 45 MIN.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak