Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

5.0
(36)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Jajka faszerowane to przekąska na śniadanie - nie tylko wielkanocne. W tym przepisie znajdziecie poradę, jak zrobić domowy majonez i pyszny farsz warzywny do nadziewania jajek. Spróbujcie!

 

Składniki:

Majonez:

Musztarda delikatesowa Prymat
1 łyżeczka
żółtko jajek
1 sztuka
olej
100 mililitrów
sok z cytryny
z 1/8 owocu

Farsz do jajek:

papryka czerwona
1/2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 sztuka
cebula czerwona
1/2 sztuki
kurkuma
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat
żółtko jajek
6 sztuk
majonez
2 łyżki

Porada

Składniki na majonez muszą być w tej samej temperaturze - najlepiej pokojowej.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Majonez:

Wlej olej do wysokiego naczynia, dodaj musztardy, 1 żółtko, sok z cytryny i zblenduj w wysokim wąskim naczyniu na jednolitą masę.

Jajka:

6 jajek ugotuj na twardo, przekrój na pół i oddziel żółtka od białek.

W miseczce wymieszaj paprykę, cebulę, ugotowane żółtka oraz majonez, dodaj kurkumę i paprykę wędzoną. Wszystko dokładnie wymieszaj i przełóż do rękawa cukierniczego.

Gotową masą faszeruj połówki ugotowanych białek, podawaj z mixem sałat i kiełków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak